Den dětí a komenští hasiči

03.11.2013 19:07

 

Den dětí a komenští hasiči

 

Dne 1.6. 2013  u příležitosti Dne dětí se konal Orientační závod, který pořádal Sbor dobrovolných hasičů Komňa.

 

         Počasí se moc netvářilo, ale my jsme stále věřili, že závod proběhne, proto jsme se pustili do organizace. Trasa byla vyznačena, děti se scházely. Avšak úderem půl třetí, čas zápisu, se spustil liják. Děti ( v počtu 18) už byly natěšené, proto jsme váhali, zda odložit či odstartovat. Ovšem počasí se umoudřilo a za drobného mrholení jsme vypustili závodníky. Start byl na Velkém Hřišti, trasa vedla: kolem bytovek, přes potok/ u Palánka, a louku/ pod Nezdenskou zpět na hřiště. Stanovišť bylo 6. Na prvním stanovišti závodníci zkoušeli své štěstí při sestřelování plechovek vzduchovkami, u druhého stanoviště tématicky hasili oheň džberovkou, třetí stanoviště proskákaly děti v pytli  na čtvrtém stanovišti se děti pokoušely sbalit evakuační zavazadlo, u pátého stanoviště namáhaly hlavičky znalostmi o Komni a na posledním odpovídaly na otázky s hasičskou tématikou.

         V cíli dostali závodníci občerstvení, špekáčky, čaj, džus. Po poslední skupince následovalo vyhodnocení a vyhlášení vítězů v tomto pořadí:

 

 

1.místo Albert Šašinka, Honza Gago

2.místo Verča Jančová, Maruška Nováková

3.místo Renda Hověžák, Áďa Kalík, Dalča Toman

 

 

Všichni zúčastnění byli odměněni. Velkou odměnou byla jízda novým hasičským autem, která děti uchvátila nejvíce.

         Můžeme konstatovat, že i přes nepříznivé počasí se akce podařila. Největší odměnou pro nás pořadatele byl výraz nadšení na tváři dětí, které ani déšť neodradil a s vervou sobě vlastní se pustili do boje o 1. místo. Chceme tímto poděkovat všem, díky kterým tato akce proběhla..

Doufáme, že tato akce nebyla poslední.

 

Děkujeme všem

SDH Komňa

 

Více fotek ve fotogalerii